Winkelmand
Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.
Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.
Dit product heeft een gemiddelde beoordeling van 4.9 sterren. Bekijk beoordeling(en)
Met recht 1 van onze goed gewaardeerde specialiteiten. Dit dadelnotenbrood heeft een mooie geschiedenis. In 2014 is het helemaal zelf bedacht en ontwikkeld door onze desembakker Tijmen samen met Rien Heule uit Gorinchem. Rien heeft een halve Marathon gelopen in Syrië en zocht sponsors voor deze muskathlon. Tijmen, altijd creatief met ingrediënten heeft een brood bedacht met ingrediënten (dadels en noten) afkomstig uit die streek. Van elk verkocht brood ging er 50 cent naar het goede doel. De opbrengst is destijds zo'n 700 euro geweest.
Maar ook na de actie bleef er vraag naar dit bijzonder lekkere brood. Inmiddels is het 1 van onze toppers en tegelijk onze specialiteit.
Dit handgemaakte, op de stenenvloer gebakken, brood is gemaakt van tarwebloem, volkorenmeel en roggebloem. Rijk gevuld met dadels en walnoten en gezoet met honing.
Hij is al heerlijk met alleen een likje roomboter, maar je kan er eindeloos mee variëren. Simpel met hartig beleg zoals een plak oude kaas of lekker zoet besmeren met honing. Wil je er echt ultiem van genieten? Dat kan door hem bijvoorbeeld te beleggen met geitenkaas of brie en honing, en hem dan even te roosteren. Echt heerlijk!
Liever al afgebakken bestellen? Dat kan natuurlijk ook.
Het Dadel notenbrood weegt ongeveer 375 gram en is goed voor 10 tot 12 stevige boterhammen.
Kijk hier voor het recept van Dadelnotenbrood, belegd met brie en honing.
Recept dadel notenbrood met brie en honing
De oven voorverwarmen op 200 graden, en 10 tot 12 minuten afbakken. Heerlijk resultaat met een knapperige korst, beetje roomboter en honing erop en smullen maar.
Afbakadvies voor de BBQ en Kamado:
Verwarm de BBQ of Kamado tot 180 graden. Bij indirect barbecueën 10 tot 12 minuten afbakken met gesloten deksel.
Geen indirecte warmte: draai het brood elke 2 minuten om. Maak eventueel gebruik van een pizzasteen of aluminium bakschaal om de warmte onder het brood beter te verdelen.
Gemiddelde beoordeling: 4.9 sterren.
Lactosevrij, Pindavrij
Gluten, Noten
TARWEbloem, water, dadel, WALNOTEN (11%), volkorenTARWEmeel, honing, ROGGEbloem, TARWEdesem, bakkerszout, gist, dextrose, Emulgator(E472e), Plantaardige Olie(koolzaad, raapzaad), TARWEdesem (gedroogd), Antiklontermiddel(E535), enzymen, enzymen(TARWE), GERSTemoutextract, kaliumjodide, ROGGEmoutmeel
| Voedingswaarden per 100 gram | |||||||
| Energie | 1122.00 kj / 267.99 kcal | ||||||
| Eiwit | 7.50 g | ||||||
|
|||||||
|
|||||||
| Voedingsvezels | 2.90 g | ||||||
| Zout | 0.71 g | ||||||
| Natrium | 0.28 g | ||||||
| Vocht | 40.05 g | ||||||
Bewaar bake off brood maximaal 2 dagen na aankoop in gesloten plastic zak op kamertemperatuur. Of 4 dagen in de koelkast. Langer bewaren? Vries het voorgebakken brood in. Bewaar het maximaal 4 weken in de vriezer. Laat het ontdooien op kamertemperatuur voor het afbakken.
Neem eens een kijkje in de volgende categorieën: