Winkelwagen

Uw winkelwagen is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.

    Welkom op de vernieuwde website van bakkerij van der Grijn!

    Draai uw apparaat alstublieft naar horizontale positie

    Let op de instellingen van uw apparaat moet dit wel toestaan Draai uw apparaat naar horizontale positie

    Versgebakken brood, net uit de oven het allerlekkerst! 

    Daar zijn we het wel over eens! Maar de praktijk is altijd weerbarstiger, en we kunnen nu eenmaal niet altijd het brood of gebak direct opeten. 
    Uiteraard willen we het dan wel op de beste manier bewaren, zodat het zo vers mogelijk en smakelijk blijft. Want onze producten, met liefde gebakken verdienen het toch om goed bewaard te worden!

    Bewaaradvies voor:

    Groot brood

    Brood kan het beste bewaard worden in een plastic zak in een afgesloten broodtrommel op kamertemperatuur. Hierin blijft het brood het langst zacht en mals.
    Voor mensen die van een blijvend krokante korst houden, raden wij aan het brood te laten verpakken in een papieren zak of onze katoenen broodzak. Weliswaar zal het brood dan wel iets sneller uitdrogen, maar de knapperigheid van de korst zal behouden worden. 

    Soms wordt gedacht dat het goed is om brood te bewaren in de koelkast. Maar dat adviseren wij juist niet! Brood zal in de koelkast sneller uitdrogen. Het zetmeel in het brood heeft als eigenschap het vocht in het brood vast te houden. Bij een temperatuur tussen de -5C en de +5C zal het zetmeel juist het vocht loslaten. Daardoor droogt het brood sneller uit.

    Hoe lang is brood te bewaren?

    Het ligt een beetje aan de persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen zeggen wij dat brood, mits goed verpakt, minimaal 3 dagen houdbaar is op kamertemperatuur. Na 3 dagen neemt de smaak en de malsheid van het brood af. De voedingswaarde blijft overigens wel behouden naarmate het brood wat ouder wordt. Wil je het brood langer bewaren, vries het dan in. 

    Brood invriezen

    De meeste gezinnen kopen meerdere broden tegelijk, om het vervolgens in te vriezen. Dit is geen enkel probleem, brood wat op de juiste manier wordt ingevroren en ontdooid zal nauwelijks minder worden van kwaliteit en smaak. 
    Voor het beste resultaat hebben wij de volgende richtlijnen:

    - Maak gebruik van een goede vriezer.
    - Vries niet teveel broden in één keer in.
    - Leg de broden zo mogelijk niet tegen elkaar. Iets ruimte tussen de broden zorgt ervoor dat het brood sneller bevriest. 
    - Houdt de vriezer tijdens het invriezen van het brood zo mogelijk gesloten voor ca. 6 uren. 
    - Zit er een snelvries functie in je vriezer, gebruik deze bij het invriezen van meerdere broden. 
    - Vries het brood gesneden in.
    - Vries brood niet tegelijk in met andere producten (bijvoorbeeld vis of vlees). Dit kan een nadelig smaakeffect hebben. 
    - Bewaar het brood maximaal 4 weken in de vriezer. Daarna zal de kwaliteit en de smaak van het brood iets afnemen. 

    Brood ontdooien

    Brood wat is ingevroren, moet ook weer ontdooien. Ook daar zijn verschillende manieren voor. Zo haalt de één er een heel of half brood tegelijk uit, en de ander vindt het juist prettig om de benodigde boterhammen te laten ontdooien. Ons advies voor het ontdooien van brood:

    - Laat brood ontdooien in de verpakking op kamertemperatuur.
    - Losse sneetjes snel ontdooien? Leg ze naast elkaar op een bord. Na ongeveer een half uurtje zullen ze ontdooid zijn.
    - Ons advies is om je brood niet te ontdooien in de broodrooster, tenzij je bewust een geroosterde boterham wil. Het apparaat droogt brood uit! Ook brood ontdooien in de magnetron raden wij beslist niet aan! De magnetron warmt op vanuit de kern van het product, dit gaat enorm snel, met een natte, kleffe boterham als gevolg. Heb je toch binnen heel korte tijd een ontdooide boterham nodig, kies er dan voor het vermogen van de magnetron zo laag mogelijk te zetten, en verwarm zo kort mogelijk. 

    Brood bestellen kan via onze webshop? Zo weet je zeker dat jouw favoriete brood voor je klaarligt!


    Harde en zachte broodjes

    Harde broodjes

    Harde broodjes worden elke dag vers gebakken en dat proef je!  Het is dan ook het lekkerste om ze op de dag van aankoop te eten. Natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat er over blijven, deze kan je prima bewaren. De voorkeur heeft om ze in een goed afgesloten plastic zak te doen in de broodtrommel. Liever niet in de koelkast omdat de broodjes dan sneller uitdrogen. In een plastic zakje zullen de korstjes wel snel minder krokant worden. Als je een oven hebt, is het lekker om ze even "op te piepen". Dit kan door ze ongeveer 4 minuten opnieuw te bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Zonder oven zou je ze ook even opnieuw kunnen bakken in een droge koekenpan op een middelmatig vuur.  Dit geldt natuurlijk ook voor onze heerlijke wat grotere desem broden. Bijkomend voordeel is de heerlijke broodgeur in je keuken!

    Onze harde broodjes worden altijd verpakt in een papieren zak. Dit om ze lekker knapperig en vers te houden. Wil je ze toch in plastic omdat je ze gaat bewaren dan kun je dat gewoon vragen aan onze winkelmedewerkers.

    Als je vooruit al weet dat de harde broodjes niet gegeten worden op de dag van aankoop, kies dan voor onze broodjes om zelf af te bakken. Van nagenoeg alle harde broodjes en desembroden verkopen wij ook een bake off variant. Het kost even moeite om de oven voor te verwarmen en de broodjes te bakken, maar dat is het helemaal waard als je een warm versgebakken krokant broodje geurend uit je oven haalt.

    Je kunt onze lekkere harde broodjes bestellen in onze webshop.

    Zachte broodjes

    Zachte broodjes kunnen bewaard worden op kamertemperatuur in een afgesloten plastic broodzak. Hierin blijven ze minimaal 3 a 4 dagen mals en vers. Daarna zal er iets van de malsheid verloren gaan. 
    Voor het langer bewaren van zachte broodjes kunnen ze ook ingevroren worden. Onze ervaring is wel dat er iets van de smaak verloren gaat in de vriezer. 
    Om dit zoveel mogelijk beperkt te houden adviseren wij zachte broodjes maximaal 4 weken te bewaren in de vriezer. 

    Ontdooien van zachte broodjes kan het beste op kamertemperatuur. Laat de broodjes in de dichte plastic zak rustig ontdooien.

    Zachte broodjes bestellen kan via onze webshop! 


    Koeken/koekjes

    Grote koeken

    Voor grote koeken zoals bijvoorbeeld gevulde koeken of  haverkoecken geldt een wat kortere bewaartijd. Ons advies is om deze binnen 1 week te nuttigen. Koeken kunnen in een luchtdichte koektrommel bewaard worden. Ook voor grotere koeken geldt: bij voorkeur 1 soort tegelijk in de koektrommel bewaren. 
    Wist je dat heel veel soorten koeken ook zonodig ingevroren kunnen worden? Zoals bv ontbijtkoek of eierkoeken maar ook gevulde koeken. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de zakjes zit en dat de vriezer goed koud is. Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist. Heb je een vriezer met lade is dat ongeveer 2 maanden. Ontdooien mag gewoon in de verpakking. Zodat ze niet uitdrogen.
    Ideaal als je net teveel gekocht hebt voor een gezellige avond. Zo hoef je niets weg te gooien maar kun je het bewaren in de vriezer om er later nog eens van te genieten. 

    Kleine koekjes

    Lekkere koekjes gekocht? Als er nog wat over blijven is het goed om te weten hoe je ze het beste kunt bewaren. Onmisbaar is dan een goede koektrommel. Als deze helemaal afgesloten is kunnen de koekjes tot wel 6 weken bewaard worden. Het is wel het beste als je maar 1 soort tegelijk in de koektrommel doet. Zo voorkom je dat verschillende smaken met elkaar mengen. Bovendien kan het vochtgehalte in koekjes verschillend zijn, zodat de ene soort sneller taai zal worden in bijzijn van een andere soort.

    Klik hier om ons assortiment koeken en koekjes bekijken en bestellen in onze webshop.


    Taart/gebak

    Gekoeld bewaren

    Na aankoop van gebak wil je er natuurlijk zo snel mogelijk van genieten. Maar soms moet je toch echt even wachten tot het feestje gaat beginnen. Gebak en taart dient koel bewaard te worden. Met name de slagroom is gevoelig voor temperatuur.
    Gebak of taart wat in de zon staat zal zelfs gaan smelten. De kwaliteit zal snel achteruit gaan als gebak of taart op een warmere temperatuur wordt bewaard. 

    De meest ideale bewaartemperatuur voor gebak en taart is ongeveer 5 graden. Liefst niet warmer dan 7 graden.
    Gebak en taart mag gewoon in de doos bewaard worden waarin het geleverd is. Let er wel op dat de doos goed is afgesloten. Vermijdt bovendien dat er sterk ruikende etenswaren in je koelkast liggen zoals bijvoorbeeld salami of prei. Gebak en slagroom kunnen namelijk sterke geuren makkelijk opnemen.
    Er zijn ook speciale afsluitbare plastic gebaksdozen te koop. Een goede optie om het gebak of taart helemaal luchtdicht te bewaren. 

    Invriezen

    De meeste taarten of gebakjes kun je 2 tot 3 dagen bewaren mits ze goed gekoeld zijn. Onze tompoucen zijn het allerlekkerst (krokant) op de dag van aankoop. Slagroom gebak kan ook de volgende dag nog gegeten worden. Gebakjes met crème, bavaroise of appel kunnen zelfs nog iets langer bewaard worden tot ongeveer 3 dagen.
    Bij slagroom gebak is het niet aan te raden om het in te vriezen. De slagroom wordt dan wat korrelig en wat harder. Andere soorten kunnen zonodig ingevroren worden. 
    De taart of gebakjes kunnen ingevroren worden in een goed afsluitbare diepvriesdoos of in de gebaksdoos van aankoop. Ons advies is om gebak of taart niet langer dan 2 weken in de vriezer te bewaren. Het ontdooien kan het beste door de gesloten doos in de koelkast te zetten. Doe dit ruim van tevoren. Gebak of taart heeft wel 8 tot 10 uur nodig om in de koelkast te ontdooien.

    Gebak of taart bestellen? kijk snel in onze webshop.


    Hartige snacks

    Alle niet voorverpakte snacks die je bij ons koopt zijn dagvers. Ons advies is dan ook om het op de dag van aankoop te consumeren.
    Natuurlijk kan het gebeuren dat je ze de dag zelf toch niet opeet. In dat geval kunnen ze prima nog een dagje bewaard worden. Het is wel van belang om snacks met vlees erin in de koelkast te bewaren. Dit kan in de verpakking van aankoop of in een gesloten trommeltje. De snacks waarin geen vlees verwerkt is (kaaszonnepit broodjes) mogen in afgesloten verpakking op kamertemperatuur bewaard worden. Snacks zullen na bewaren hun krokantheid verliezen.  Daarom is het lekker om ze voor gebruik opnieuw te verwarmen in de oven. Dit kan door de snack 6 a 8 minuten te verwarmen in een voorverwarmde oven van 180 graden. Mmm.
    Verwarmen in de magnetron raden wij ten sterkste af! De krokantheid gaat dan geheel verloren. 


    Als je een lekkere snack wil bestellen of naar ons assortiment wilt kijken kan dat in onze webshop.


    Oliebollen en appelbeignets

    Oliebollen, In de loop van de oktobermaand begint het alweer volop te kriebelen... En kijken ze uit naar het begin van de oliebollentijd. Vanaf eind oktober bakken we ze weer elke zaterdag goudbruin.
    En elke oliebollenliefhebber kijkt uit naar deze gezellige tijd. Hoe verder het jaar op zijn eind loopt, hoe meer we verkopen van onze oliebollen en appelbeignets. Want wat is nu een jaarwisseling zonder oliebollen? 
    Onze oliebollen worden gemaakt met de beste ingrediënten. Gevuld met kleine appelstukjes en de beste Turkse rozijnen. Natuurlijk kun je ze ook bestellen zonder appel en rozijnen.                               

    Vers gekocht en warm (zodat de poedersuiker zelfs een beetje smelt) zijn ze het allerlekkerst!
    Maar ook op een later moment zullen ze zeker in de smaak vallen. Oliebollen en appelbeignets kunnen bewaard worden in de vetvrije papieren oliebollenzak waarin ze gekocht zijn op kamertemperatuur. 
    Het is dat het lekkerst om ze voor consumptie even warm te maken. Dit kan in de oven door ze ongeveer 6 minuten te verwarmen op 180 a 200 graden. 

    Opwarmen in de airfryer gaat ook heel goed: voorverwarmen op 200 graden, ongeveer 4 minuten opwarmen en smullen maar!!

    Dit geldt ook voor onze gewaardeerde appelbeignets. Ook die kunnen prima opgewarmd worden volgens bovenstaande richtlijn. Je hebt dan weer een heerlijke verse knapperige oliebol of appelbeignet..

    Opwarmen in de magnetron raden wij sterk af! Daarin worden de oliebollen en appelbeignets erg slap.

    Wil je nog langer genieten van een heerlijke oliebol. Ze zijn ook prima in te vriezen. Bewaar ze in een luchtdicht gesloten plastic zak. Het is beter om ze niet in de vetvrije papieren oliebollenzak in te vriezen.
    In de vriezer kunnen oliebollen en appelbeignets tot maximaal 6 weken bewaard worden.

    Laat ze voor gebruik helemaal ontdooien. Daarna raden wij aan om ze op te warmen. Warm ze op in de oven of airfryer volgens bovenstaand advies. Het resultaat is dan een smakelijke knapperige oliebol. 

    Bestellen? Kijk snel in onze webshop!