Winkelmand
Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.
Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.
Wij bakken onze producten zo puur mogelijk. Dit kunnen we doen omdat we kiezen voor kwalitatief goede grondstoffen met veel smaak.
Door deze kwaliteit kunnen wij een lekker product maken zonder toevoeging van kunstmatige grondstoffen.
Bij het bakken van ons brood streven wij ernaar zo min mogelijk broodverbetermiddel toe te voegen.
Door het kwalitatief goede meel en bloem blijft ons brood van zichzelf al lekker lang vers en mals.
Brood levert belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het is één van onze basisvoedingsmiddelen. Brood bevat daarnaast ook zout. Wij voegen dit toe aan het meel. Dat zout is nodig voor het broodbakproces en voor de smaak. Het zorgt ervoor dat het deeg niet plakkerig is en het geeft volume aan het brood en een knapperige korst. Zonder zout zou brood flauw smaken.
Teveel zout (natriumchloride) zorgt voor een verhoogde bloeddruk. Hoe hoger de bloeddruk, des te groter de kans op hart- en vaatziekten. Als de gemiddelde zoutconsumptie van Nederlanders daalt, gaat ook de gemiddelde bloeddruk omlaag. Dit kan veel levens redden. Daarom wil de overheid dat de hoeveelheid zout die mensen eten omlaag gaat naar gemiddeld 6 gram per dag. In de praktijk gebruikt de gemiddelde Nederlander ongeveer 9 gram zout per dag. Dat komt niet alleen door het zout uit de zoutpot. Veel kant-en-klaar producten bevatten zout.
De overheid wil dat we aan zoutverlaging doen. In de achterliggende jaren is er al 25% minder zout gebruikt bij de gemiddelde bakkers. Wij hebben bij bakkerij Van der Grijn zelf vanaf ons brood nog eens verlaagd met 5% procent minder zout. We doen dat stapje voor stapje zodat je er als klant eigenlijk niks van merkt. Zo werken we als bedrijf mee aan een mooie toekomst voor jong en oud en kan je met een gerust hart een heerlijke boterham eten.
Ook in de banketbakkerij voegen wij zo min mogelijk hulpgrondstoffen toe en beperken we kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Bovendien werken wij zoveel als mogelijk met verse ingrediënten. Dit proef je terug in onze producten.
Benieuwd naar ingrediënten in producten? Daarin zijn wij transparant en open. Van elk product in onze webshop zijn de ingrediënten en voedingswaarde gemakkelijk terug te vinden. Ook staan allergenen duidelijk vermeld op onze website.
Bij vragen kan je altijd terecht bij 1 van onze winkels of via de mail: brood@vandergrijn.nl