Winkelwagen

Uw winkelwagen is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.

    Welkom op de vernieuwde website van bakkerij van der Grijn!

    Draai uw apparaat alstublieft naar horizontale positie

    Let op de instellingen van uw apparaat moet dit wel toestaan Draai uw apparaat naar horizontale positie

    Gaan jullie trouwen? Wat leuk! Maar wat is er veel te regelen voor de mooiste dag van je leven! De trouwjurk, een mooie locatie, bloemen en een gastenlijst. En natuurlijk moet er ook lekker gegeten worden en dat begint meestal bij een mooie en vooral smakelijke bruidstaart!
    Wij nemen onze verantwoordelijkheid hierin serieus en hebben een aantal prachtige bruidstaarten gemaakt die je hart nog sneller moeten laten kloppen. Stuk voor stuk prachtige taarten voor het oog. Maar niet minder belangrijk, jullie gasten zullen verrast zijn door de smaak van de taart. Want onze bakkers gebruiken alleen de meest zachte kapselcake en romige vullingen, waardoor het een luchtig geheel wordt, die niet zwaar valt. 

    bloemenpracht_1 

    Er bestaan verschillende theorieën over het ontstaan van de bruidstaart. Zo zouden de Romeinen bruidstaart maken met gist, omdat dit goed zou zijn voor de vruchtbaarheid en geluk. Tijdens de huwelijksdag werd de taart verkruimeld boven de bruid. Na afloop werden de kruimels door de gasten mee naar huis genomen, omdat die hen ook weer geluk zouden brengen.

    In Engeland was het in de Middeleeuwen gebruikelijk dat gasten zoete broodjes en cakejes meebrachten die als een piramide werden opgestapeld. Slaagde het bruidspaar erin elkaar boven de piramide te kussen zonder dat deze omviel, dan zou hun huwelijk gezegend zijn met geluk en kinderen.

    Een Franse kok gooide ooit suikerglazuur over deze piramide met cakejes, waardoor deze minder snel omviel.
    Zo is de basis ontstaan zoals we die nu nog kennen. Een aantal op elkaar gestapelde lagen (gevulde) cake met daaromheen veelal zoete marsepein.

    rustiek_met_fruit_william_1 

    Onze bakkers houden vast aan deze traditie van gestapelde lagen, maar hebben daar natuurlijk wel een eigentijdse draai aan gegeven. De taart moet er mooi uitzien, dat staat vast. maar moet ook vooral lekker zijn. Een verwennerij voor het bruidspaar en voor de gasten. Zodat jullie gasten het stuk taart niet snel zullen vergeten.

    Als basis gebruiken onze bakkers zachte luchtige kapselcake, met als vulling onze specialiteit, de marlenavulling. Een combinatie van een heerlijke romige gele room en luchtige slagroom. De marsepein om de taart is zuiver amandelmarsepein. Om de lagen stevig te stapelen, zodat de taart niet inzakt wordt er gebruik gemaakt van steunpaaltjes in de onderste laag/lagen. Deze steunpaaltjes zijn makkelijk te verwijderen tijdens het aansnijden.
    Onze bruidstaart Rustiek heeft een luchtige vulling van aardbeienbavaroise.

    Bekijk onze webshop voor onze voorbeeldtaarten, hebben jullie andere ideeën of wensen? Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

    zoete_verleiding_5   

    Volgens traditioneel bijgeloof moet je de bovenste laag van de bruidstaart niet aansnijden maar bewaren in de vriezer en pas opeten op de dag dat je 1 jaar getrouwd bent. Dat zou zorgen voor een gelukkig en kinderrijk huwelijk.
    Maar het is natuurlijk aan jullie zelf wanneer je de bovenste laag van de taart aansnijdt.

    Een andere traditie is dat de bruid en bruidegom elkaar hun stuk bruidstaart “voeren” Dit staat symbool voor de toewijding om voor elkaar te zorgen.

    De bruidstaart wordt geleverd in een grote hoge doos. De taart staat op een stevige houten plank, waardoor hij makkelijk is op te pakken, neer te zetten en aan te snijden.
    Tot die tijd is het van belang dat hij gekoeld bewaard wordt. Informeer hiervoor wat bij jullie locatie mogelijk is.

    Meer weten over onze bruidstaart? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee!

    Klik hier om naar ons standaard bruidstaarten assortiment te gaan.

    Klik hier voor een sfeerimpressie van onze bruidstaarten.