Winkelmand

Uw winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.

    Altijd op de hoogte van onze nieuwtjes en aanbiedingen! Klik hier om lid te worden van onze nieuwsbrief.

    Draai uw apparaat alstublieft naar horizontale positie

    Let op de instellingen van uw apparaat moet dit wel toestaan Draai uw apparaat naar horizontale positie

    Brood levert belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het is één van onze basisvoedingsmiddelen. Brood bevat daarnaast ook zout. Wij voegen dit toe aan het meel. Dat zout is nodig voor het broodbakproces en voor de smaak.

    Wat doet zout in brood?

    Zout in brood is ook nodig. Het is belangrijk voor de smaak, zonder zout zou brood flauw smaken. Zout speelt daarnaast ook een rol in de broodbereiding. Zout zorgt ervoor dat het deeg niet plakkerig is en het geeft brood volume en een knapperige korst.

    Teveel zout (natriumchloride) zorgt voor een verhoogde bloeddruk. Hoe hoger de bloeddruk, des te groter de kans op hart- en vaatziekten. Als de gemiddelde zoutconsumptie van Nederlanders daalt, gaat ook de gemiddelde bloeddruk omlaag. Dit kan veel levens redden. Daarom wil de overheid dat de hoeveelheid zout die mensen eten omlaag gaat naar gemiddeld 6 gram per dag. In de praktijk gebruikt de gemiddelde Nederlander ongeveer 9 gram zout per dag. Dat komt niet alleen door het zout uit de zoutpot. Veel kant-en-klaar producten bevatten zout.

    Minder zout bij Van der Grijn?

    De overheid wil dat we aan zoutverlaging doen. Vanaf 2008 t/m 2013 is er al 25% minder zout gebruikt bij de gemiddelde bakkers. Wij hebben bij Bakkerij Van der Grijn zelf vanaf 2011 ons brood nog eens verlaagd met 5% procent minder zout. We doen dat stapje voor stapje zodat je er als klant eigenlijk niks van merkt. Zo werken we als bedrijf mee aan een mooie toekomst voor jong en oud en kan je met een gerust hart een heerlijke boterham eten.

     zout-in-brood-van-der-grijn