Draai uw apparaat alstublieft naar horizontale positie

Let op de instellingen van uw apparaat moet dit wel toestaan Draai uw apparaat naar horizontale positie
interview-image

Even voorstellen:

Teus van der Grijn heeft eigenlijk geen introductie nodig. De meest bekende persoon in onze bakkerij.
Dacht vroeger dat hij groenteboer wilde worden maar is al jaren het gezicht van van der Grijn.
Samen met zijn zoons is hij de spil in ons bedrijf.

Woonachtig in Groot-Ammers met zijn vrouw Annie, 67 jaar en zijn functie omschrijft hijzelf als manusje-van-alles.
Hij is vader, opa en vriend voor velen.

Vroeger dacht hij in de groente te gaan maar het werd toch brood en taart en zo belandde hij op de bakkersschool. In 1980 nam hij het bedrijf van zijn vader over.

Hij begint de dag altijd met 2 boterhammen en eet er zo’n 12 op een dag. Waar je hem echt voor wakker kunt maken is : soep!

Leuk om te vertellen is dat Teus in de drukke december maand altijd zorgt voor grote pannen soep in de bakkerij, iedereen smult ervan en kan weer verkwikt aan de slag.

Van iedereen op deze wereld, met wie zou je willen dineren? Daarop antwoordde hij: met Dirk Kuyt. Zal wel een patatje worden maar met een goed gesprek!

Teus zijn favoriete taartje is het mocca kapsel gebakje. Op de vraag wat was je grootste blunder kwam de bekentenis dat hij ooit een keer het zout vergeten was in het deeg zodat het brood een beetje flauw smaakte. Zou zo toch misschien het zoutloos brood ontstaan zijn??

Teus verteld dat hij tijdens zijn werk geniet van het contact met mensen, op kantoor maar ook in zijn ventwijkje. Drie keer in de week gaat hij nog steeds langs de deuren bij zijn trouwe klanten.

Hij droomt ervan om dit nog jaren te blijven doen.

Regelmatig is hij met zijn vrouw Annie te vinden in Drenthe, zijn favoriete vakantiebestemming. Hij is vaak te vinden bij sportieve evenementen, schaatsen, voetballen, motorcross maakt niet uit, hij geniet mee met de sportieve prestaties van anderen.

Tenslotte vroeg ik hem om iets te vertellen over de suikersloffen, die heerlijke gevulde rozijnenbol.

Teus was in 1978 op vakantie in Rosmalen en zag bij Bakkerij van Zuylen dit lekkere gevulde broodje en dat leek hem wel wat. Hij is er mee aan de slag gegaan en toen hij in 1980 de bakkerij overnam van zijn vader was dat het openingsbroodje! Toen hadden ze al smaak grapt hij.
Vandaag de dag is van der Grijn nog steeds bekend om zijn lekkere sloffies.

Teus zijn lijfspreuk: Geloof in al het goede!

Bekijk ook de andere interviews!