Draai uw apparaat alstublieft naar horizontale positie

Let op de instellingen van uw apparaat moet dit wel toestaan Draai uw apparaat naar horizontale positie
interview-image Als wij 1 bakker hebben met een bijzonder mooie passie, dan is het onze Jan Bongers wel. Binnen het bedrijf kennen wij hem als de altijd vrolijke banketbakker, met zijn specialiteit: oliebollen bakken. Hij kan namelijk razendsnel de lekkerste oliebollen scheppen en bakken. In het najaar smult heel Giessenburg en omstreken elke zaterdag van de oliebollen van Jan.

Daarnaast maken wij kennis met zijn grote hobby: old time spullen! Aankomend bij zijn goed onderhouden oude huis, met een zomergele Trabant (uit 1967) voor de deur, worden we doorverwezen naar zijn tuin. Uitkijkend over de Giessen heeft Jan een tweede woonkamer gemaakt vol met ludieke oude spullen. Een antieke piano, oude koffers, sprekende emaillen tekstbordjes en oude radio's.

Jan geniet van dingen van vroeger, kijkt graag rond op Marktplaats, maar struint nog liever rond op rommelmarkten. Dan kun je het vasthouden, bekijken en beter beoordelen.

Jan heeft diverse vervoersmiddelen uit vroeger tijden, zoals 2 solexen en een tandemfiets. Sleutelen kan hij best, maar toeren is wat Jan het liefste doet. En dan graag in de zomer met zijn familie. Vakantie vieren doet hij elk jaar in Zeeland, Zijn gevleugelde uitspraak is dan ook: Ik vier vakantie in Nieuw Zeeland, waar de zon altijd schijnt! De Trabant volgepakt, een oude koffer op het dak, zonnebril op en gaan... Toertochtjes op de Solex door de Zeeuwse duinen en voor onderweg een mand met broodjes mee.

Waar Jan is, is muziek! Verschillende instrumenten kan hij bespelen. Muziek luisteren doet Jan graag maar muziek maken , geeft hem het meeste plezier. De oude piano is nog authentiek en klinkt geweldig. Jan schud zijn haren los en geeft een mooi riedeltje weg. Je ziet hem genieten.

Jan is al jaren in dienst bij ons (sinds 1997) Hij werkt in de banketbakkerij, maar rijdt ook regelmatig een ritje om 1 van de winkels of klanten te bevoorraden (dat doet hij dan gewoon met een bedrijfsauto;) Zijn favoriete product is ons appelgrijntje, een speciaal gebakje, net zoals Jan speciaal is!

 
Bekijk ook de andere interviews!