Draai uw apparaat alstublieft naar horizontale positie

Let op de instellingen van uw apparaat moet dit wel toestaan Draai uw apparaat naar horizontale positie
interview-image

Het grote verschil is dat Joey 's nachts in de bakkerij werkt en Ricky overdag in 1 van de winkels.

Joey vertelt: "In 2012 ben ik begonnen bij Bakkerij van der Grijn, als bijbaantje op vrijdagavond in de broodbakkerij. Het beviel me zo goed dat ik na een jaar vast ging werken en dat is eigenlijk nog steeds zo". Elke avond rond half 11 begint zijn werknacht, met zijn ervaring en enthousiasme bakt hij de hele nacht door.

"'s Morgens als mijn broer opstaat om te gaan werken duik ik net mijn bed in."

Ricky staat vaak vroeg op om 1 van onze winkels op te starten. Veelal in Gorinchem maar als hij in Rotterdam nodig is valt hij daar met gemak in. Zijn vrolijkheid en de bereidheid om iets extra's te doen voor klanten maken hem een fijne verkoper en leuke collega. De klanten zijn dan ook dol op hem! Jaren geleden zette ook hij zijn eerste stappen bij van der Grijn. Hij begon als schoonmaakkracht op maandag en vrijdag, maar vond er toen niet veel aan en was alweer snel vertrokken. In 2017 begon het toch weer te kriebelen en pakte hij de draad weer op, maar nu in der verkoop.

In die paar uur dat ze elkaar thuis zien praten ze regelmatig over hun werk. Over nieuwe producten, over smaak maar ook blunders komen ter sprake. Zo vertelde Joey dat hij een keer volkorendeeg gedraaid had met dubbel zout i.p.v. zoutloos. gelukkig kwamen ze er tijdens het rijzen al snel achter. En Ricky bestelde een taart met een compleet verkeerde foto erop, maar ook dat werd gelukkig op tijd ontdekt.

De broers hebben respect voor elkaars werk maar Joey zou niet willen ruilen. "een hele dag in de winkel staan lijkt mij niet fijn, laat mij maar lekker bezig zijn in de bakkerij". Terwijl Ricky heel erg op zijn plek is in de winkel, maar hij zou ook best wel eens in de bakkerij kunnen werken, zo geeft hij aan.

Als het op smaak aankomt zie je wel een klein verschil. Op de vraag wat hun favoriete product is roept Ricky gelijk: de tompouce terwijl Joey even nadenkt en kiest voor het kampioentje. Zoet en krokant...dat kan gelukkig heel goed samen!

Bekijk ook de andere interviews!