Draai uw apparaat alstublieft naar horizontale positie

Let op de instellingen van uw apparaat moet dit wel toestaan Draai uw apparaat naar horizontale positie
interview-image

BESTELLEN VIA DE WEBSHOP! DE VOLGENDE DAG OP DE KEUKENTAFEL!

Op een zonnige zaterdag in de herfst zijn we te gast bij Fam Hakkesteegt. Met 3 generaties wonen zij in hun boerderij op Gelkenes te Groot-Ammers. Onze bezorger Cees Boele komt de webshopbestelling thuis afleveren, net als iedere zaterdag!

Meneer en mevrouw Hakkesteegt zijn trouwe klanten al sinds Teus van der Grijn langs kwam met zijn ventwagen. Elke maandag leverden ze een handgeschreven briefje in met daarop de bestelling voor het weekend. Handje contantje afrekenen en een gezellig praatje. 

Er zijn in de loop van de tijd wat dingen veranderd. Teus komt op maandag niet meer langs, en dochter Jannie is met haar gezin ook woonachtig in de boerderij. De bestelling wordt elke week via de webshop geplaatst, thuisbezorgd en de betaling gaat meestal via IDEAL. 

Jannie en André de Kruijf, met hun dochter Julia en pasgeboren zoontje doen het digitale werk. Ze volgen bakkerij van der Grijn op Facebook en ze zijn ook lid van de nieuwsbrief. Zo zijn ze op de hoogte van alle aanbiedingen en bijzondere acties. Soms haalt Jannie haar moeder erbij om op de webshop gezellig "plaatjes te kijken", naar de vernieuwde gebakjes of een nieuwe broodsoort. Alles is duidelijk te vinden. Jannie kiest ook elke week het reclame brood. Gewoon om om alle smaken te leren kennen en natuurlijk om van het voordeel te profiteren. 

Op zaterdagmorgen wordt de bestelling bezorgd en komt de familie bij elkaar rond de keukentafel. Bezorger Cees krijgt een vers gezet bakkie koffie en kleindochter Julia heeft haar eigen grijntjes spaarpot. Een gezellig gebeuren waarbij de laatste dorpsnieuwtjes uitgewisseld worden. Ook de andere dochter van fam Hakkesteegt uit Hardinxveld eet mee van de bestelde broden. Als ze het bij haar ouders komt ophalen staat er steevast koffie met wat lekkers van de bakker voor haar klaar. 

Prachtig om te zien dat het oude vertrouwde langzaam overgaat in het hedendaagse terwijl de traditie, je brood en gebak van je favoriete bakker thuis afgeleverd krijgen, hetzelfde blijft. 

Jannie en André zijn blij met deze bestelmogelijkheid. Het is makkelijk, je ziet de producten, je kan je bestelhistorie inzien etc. Ook komen ze regelmatig in de winkel voor een boodschapje tussendoor en om even de sfeer van de winkel te proeven. 

Bij de geboorte van hun zoontje hebben ze het geboortekaartje ingeleverd en werden ze blij verrast met prachtige geboortesoesjes. Ze willen dit graag noemen omdat ze dit zo'n leuke actie vinden en misschien weten nog niet alle (aanstaande) ouders hiervan. Hun advies aan alle ouders: lever na de geboorte van je kindje het geboortekaartje in bij één van de winkels en je wordt blij verrast. 

Als Cees al het brood heeft uitgestald op de keukentafel, zijn bakkie koffie op heeft, en is bijgepraat, rijdt hij weer de dijk op, naar de volgende klant. Julia zwaait hem, net als elke week uit bij de deur! Ook zij, van de jongste generatie is nu al fan van de bakker!       

 

 

 

 

Bekijk ook de andere interviews!